Vásárlási és szállítási feltételek

Bejelentkezni a megújult oldalunkra a régi felhasználójával a következő képen lehet:

 • Kattintson felül a  „Belépés/regisztráció” menüpontra.
 • kattintson az „Elfelejtette jelszavát?” feliratra
 • Írja be a régi BDSport.hu oldalon történő regisztrációkor használt email címet az „E-mail-cím”  beviteli mezőbe, majd kattintson a „KÜLDÉS” gombra.
 • A webshopunk elküldi a megadott email címre a levet, ezt megnyitva kattintson az emailben kapott linkre
 • A megnyíló oldalon adja meg az új jelszavát kétszer és kattintson a „MENTÉS” gombra.
 • Ezt követően az email címével és a megadott jelszóval be tud jelentkezni a megújult weboldalunkra.

 

Megrendelés

Megrendelést írásban (e-mail) és a webáruházon keresztül, illetve lemondást írásban (e-mail) fogadunk el. A megrendelt, és a megrendelés dátumától számított 3 napon belül írásban le nem mondott árut kiszámlázzuk, későbbi visszavonásuk esetén a megrendelés értékének 10 %-a kerül kiszámlázásra, , amennyiben a megrendelő nem minősül fogyasztónak a 2013. évi V. törvény 8:1.§ (1) bekezdés 3. pontja szerint. Megrendelését webáruházon keresztül adhatja le.

 

Árak

A webáruházban a rendelés időpontjában érvényes árak kerülnek feltüntetésre. A feltüntetett árak bruttó árak, tehát az áfa-t (5 % vagy 27 %) tartalmazzák, de az esetleges szállítási költséget nem. A webáruházban esetlegesen felmerülő hibák, hiányosságok esetén fenntartjuk a jogot a korrekcióra, mely esetben a hiba tudomásunkra jutását követő legrövidebb időn belül tájékoztatjuk a vásárlót. Ebben az esetben feleknek lehetőségük van a megrendeléstől történő elállásra.

Az árlistában szereplő árak 310 HUF/EUR árfolyamszintig érvényesek. Amennyiben az árfolyam ehhez képest 3%-nál nagyobb mértékben változik, fenntartjuk a jogot az azonnali árváltoztatásra.

Az árváltozás a folyamatban lévő rendeléseket nem érinti.

 

Megrendelés visszaigazolás

Megrendelését minden esetben (munkanapokon, 24 órán belül) visszaigazoljuk faxon vagy email vagy postai úton.

 

Szállítás

Gépkocsival, futárszolgálattal vagy postai úton a szállítási költség felszámításával. Felhívjuk figyelmüket, hogy az ország több településén a Posta külön házhozszállítási (utánvét) költséget számít fel! A törékeny eszközök reklamációját az átvételt követő 24 órán belül felvett postai és iskolai jegyzőkönyv alapján van módunkban megvizsgálni, mely jegyzőkönyve(ke)t kérjük címünkre eljuttatni szíveskedjenek!

Amennyiben a terméket úgy veszik át, hogy az átvételkor nem ellenőrzik a csomag, illetve a termék épségét, sértetlenségét, reklamációt nem áll módunkban elfogadni és ebben az esetben a garanciát sem tudjuk érvényesíteni! Megértésüket köszönjük!

Kérjük, hogy a szállítás (személyesen érte jön, posta stb.) és fizetés módját (előre utalás, átutalás, utánvét, személyes átvételkor készpénz) a megrendelésen szíveskedjen feltüntetni.

A szállítási költséget a megrendelés visszaigazoláson minden esetben feltüntetjük.

 

Szállítási díjak:

A pontos szállítási díjról ügyintézőnk, minden esetben értesít Önt.

A szállítási díj maximális értéke Magyarországi cím esetén: 2 000 Ft

A szállítási díj előre utalás esetén Magyarországi címre: 1 000 Ft

(Az átutaláshoz szükséges adatokat emailben küldjük, a megrendelt termékek visszaigazolása után.)

A szállítási díj utánvételes rendelés esetén Magyarországi címre: 2 000 Ft

A szállítási díj a telephelyünkön történő személyes átvétel esetén: ingyenes (0 Ft)
Cím: 1043 Budapest, Csányi László u. 34.

20 000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes (0 Ft) házhozszállítás Magyarország egész területén.

 

Szállítási határidő:

6-10 munkanap, termékenként változóan.

 

Fizetési feltételek

 • Személyes átvétel esetén készpénzben, az áru átvételekor
 • Előre utalás
 • Postai utánvét

 

Kedvezmények

Bruttó 20 000 Ft érték feletti rendelés esetében ingyenes házhozszállítást biztosítunk Magyarország egész területén. Felhívnánk azonban a figyelmet, hogy nagyméretű sportszer (pl. bordásfal) esetében a szállítás a súly és a távolság arányában kerül kiszámításra.

Leértékelés, készlet-kiárusítás, vagy egyéb okok miatti kedvezmény.

A kedvezmények utólag nem érvényesíthetők és nem összevonhatók!

 

Garancia

A garancia a gyártó által megadott jótállási időtartammal egyező.

A terméket csak eredeti csomagolásban, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza.

 

Elállási jog

A vásárló az áru kézhezvételétől kezdődően 14 napon belül indokolás nélküli elállhat a vásárlástól. Ez esetben az árut eredeti csomagolásban, sérülésmentesen, használati kopásnyom-mentesen kérjük az eladóhoz visszajuttatni (Csak a kipróbáláshoz szükséges mértékben használtan). Amennyiben használatból eredő kopás látható a terméken, akkor nem áll módunkban a terméket visszavenni.

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

A fogyasztó az elállási jogát a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 2. számú melléklete szerinti nyilatkozatmintával, vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja. A 14 napos határidőben érvényesítettnek kell tekinteni az elállást, ha a fogyasztó az elállási nyilatkozatát ezen a határidőn belül igazolhatóan elküldi.

Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Felhasználó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését. Az elállási jog gyakorlása esetén a Felhasználót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Amennyiben használatból eredő kopás látható a terméken, akkor nem áll módunkban a terméket visszavenni.

A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát, ha

 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Felhasználó részére.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli.

Felhasználó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy Szolgáltató címen leadni. Felhasználó akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi, vagy átadja a termék(eke)t.

A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését. Felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy Felhasználó bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Amennyiben Felhasználó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Felhasználó Szolgáltató részére.

Felhasználónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Felhasználót terheli! A termék visszaérkezését követő tizennégy napon belül a Felhasználó által megadott bankszámlaszámra visszatéríti Szolgáltató a termék vételárát.

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet itt érhető el.

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.

Felhasználó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el.